کد خبر:۳۶۷۰۷۳

واکسن ضد سرطان جدید برای مهار تومورهای سرطانی   

محققان علوم پزشکی در دانشگاه اوپسالا اعلام کردند نوعی واکسن که برای مهار تومورهای عروق خونی ساخته شده است قادر است بر تومور سرطان سینه نیز تاثیر مهار کننده داشته باشد.

به گزارش گروه اجتماعی "خبرگزاری دانشجو" واحد مرکزی، دکتر کارین اولسون و  همکارانش در دانشگاه اوپسالای سوئد می گویند این واکسن در واقع نوعی مهار کننده تومورهای سرطانی است و در مرحله ای وارد عمل می شود که تومور سرطانی ایجاد شده باشد.

 

واکسن یاد شده قادر است در 80 درصد موارد ، از متاستاز تومورها به خصوص به ریه جلوگیری کند.


همچنین از نظر کاربری نیز ، هزینه استفاده از این واکسن در مقایسه با درمان هایی همچون آنتی بادی مونوکلونال ، بسیار کمتر و به صرفه تر است.


 هنگامی که  سلول‌ها توانایی تقسیم و رشد عادی خود را از دست می ‌دهند  این موضوع منجر به تسخیر، تخریب و فاسد شدن بافت‌های سالم می ‌شود و در نهایت ، سرطان ایجاد خواهد شد.


از اجتماع این سلول‌های سرطانی و تخریب سلول‌های بافت‌های سالم توده ‌ای به نام تومور ایجاد می‌شود. 


اگر تومور به لایه‌‌ای محدود ختم شود و به سایر بافت‌ها و ارگانها سرایت نکند تومور خوش ‌خیم (غیرسرطانی‌) است و اگر تومور گسترده شده یا به طور بالقوه قابلیت پخش شدن و احاطه کردن سایر بافتها و ارگانها را داشته باشد بدخیم یا سرطانی نامیده می‌شود. 


برخی از شکل های سرطان متاستاز (Metastasize) می‌کنند به این معنی که خصوصیت تهاجمی پیدا کرده و به سایر بافت‌های بدن، عمدتا از طریق خون و لنف، سرایت می‌کنند و تومورهای جدیدی را ایجاد می‌کنند.


بیش از یکصد نوع سرطان شناسایی شده است و این سرطان ها در هر قسمتی از بدن می تواند تظاهر پیدا کنند.


مرگ ناشی از سرطان در سال دو هزار و پنج ، هفت میلیون  و ششصد هزار نفر بوده است که سیزده درصد از کل پنجاه و هشت میلیون مرگ در سراسر جهان را به خود اختصاص می دهد.


بیش از هفتاد درصد از تمام مرگ های ناشی از کانسر در کشورهای کم درآمد یا با در آمد متوسط اتفاق می افتد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار